Политиците в ЕС искат технологичните гиганти да предложат мерки за смекчаване на риска

...
Политиците в ЕС искат технологичните гиганти да предложат мерки за смекчаване на риска
Коментари Харесай

ЕС иска интернет гигантите да защитят демократичните избори

Политиците в Европейски Съюз желаят софтуерните колоси да предложат ограничения за смекчаване на риска от дезинформация , изключително във връзка с опасността от наличие генерирано от Изкуствен разсъдък (ИИ/AI), което може да повлияе върху демократичния развой по време на изборите в Европейски Съюз, предава " Ройтерс ".

Над една трета от международното население ще отиде на избори тази година във време, когато силата и въздействието на софтуерните колоси са все по-обсъждани.

" Това са първите по рода си насоки ... и имат за цел да показват най-хубавите практики на доста огромни онлайн платформи и търсачки ", сподели Комисията в четвъртък.

Тази година ще има национални избори в Португалия, Белгия, Хърватия, Румъния и Австрия , дружно с парламентарни избори за Европейския съюз през юни.

Президентските избори в Съединени американски щати също би трябвало да се проведат по-късно тази година , както и гласуването в Мексико, Южна Корея, Гана и доста други страни.

" Знаем, че изборният интервал в Европейски Съюз ще бъде обект на хибридни офанзиви и задгранична интервенция от всевъзможен тип ", сподели еврокомисарят Тиери Бретон в сряда, като прикани софтуерните платформи да дадат своя принос за отбрана на свободните и почтени избори.

По-рано този месец Европейски Съюз изпрати поръчки до над дузина софтуерни компании, питайки компаниите какви ограничения са подхванали, с цел да дадат на откривателите достъп до данни, които биха могли да бъдат от голяма важност за идните европейски и национални избори.
 Бързото развиване на изкуствения разсъдък ще усили хакерските атаки
Бързото развиване на изкуствения разсъдък ще усили хакерските атаки

За това предизвестиха от английската специфична работа за киберсигурност и следене на връзки (GCHQ)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР